El Santuari

A 1.246 m d’altitud, construït directament sobre la roca, es troba el Santuari de Bellmunt. Abans hi va haver una fortalesa, el Castell de Sa Reganyada, des del qual es podia albirar el que ara coneixem com la Plana de Vic, els Pirineus, la Vall del Ges i el Bisaura. En dies clars, podem arribar a veure Montserrat. Es tracta, sens dubte, d’una de les talaies més impressionants de la comarca d’Osona i de Catalunya.

L’estima de la gent per aquest indret i per la petita icona que el representa, la Mare de Déu de Bellmunt, ha possibilitat que el Santuari sigui un lloc accessible i molt ben conservat en l’actualitat. L’Associació d’Amics de Bellmunt ha estat sempre una entitat cabdal en aquest sentit, molt activa i compromesa amb la cura i el manteniment del Santuari.

Un privilegi paisatgístic, cultural i espiritual al teu abast.

L’ermita al cel suspesa

L’ermita original comptava amb una única nau datada del segle XIII que acollia la petita capella on hi havia la imatge de la Mare de Déu de Bellmunt. Posteriorment se li van afegir dues naus laterals per tal de reforçar l’estructura que coneixem en l’actualitat.

El temple es pot visitar de dijous a diumenge i es fa missa el primer diumenge de cada mes. L’Aplec de Bellmunt es celebra el dilluns de Pasqua i es tracta d’una festa religiosa i popular molt esperada que reuneix, any rere any, un gran nombre de santperencs i santperenques a peu del Santuari.

    Join our weekly Newsletter