Entorn i activitats

Al Santuari de Bellmunt estem compromesos amb la natura que ens envolta, amb la realitat local i amb les persones que treballen amb nosaltres. Per aquesta raó cada any renovem la Certificació Biosphere, una distinció que acompanya i assessora en la millora continua a les iniciatives empresarials i destinacions turístiques que tenen la voluntat d’alinear-se amb els valors de sostenibilitat. Promovem el turisme responsable i volem sensibilitzar en aquest sentit a les persones que ens visiten (Turisme Responsable / BIOSPHERE).

Amb aquesta finalitat, posem al vostre abast tota la informació que us calgui per a que pugueu planificar i aprofitar al màxim la vostra estada. Si ho necessiteu, us orientarem de manera personalitzada i us recomanarem activitats a mida de les vostres expectatives i necessitats.

Els boscos

A l’entorn del Santuari hi ha boscos que val la pena visitar tot l’any. Dins d’ells perdreu la noció del temps i connectareu amb el vostre benestar interior. Al municipi de Sant Pere de Torelló s’hi troba La Grevolosa, un autèntic santuari natural poblat d’impressionants arbres monumentals.

Els salts d’aigua

Sortint del mateix Santuari de Bellmunt podeu endinsar-vos dins magnífiques fagedes, anar a fer un pícnic romàntic a la Font Viva o dissenyar rutes d’un sol dia per poder descobrir els bonics salts d’aigua amagats que tenim ben a prop, com el Salt del Mir o el Salt del Molí.

Els miradors

Osona està molt ben servida de miradors espectaculars. A més del Santuari de Bellmunt, tenim el Santuari de Cabrera, el Santuari dels Munts i els espectaculars Cingles de Tavertet. No trobareu millor comarca des d’on poder contemplar el paisatge embadalits a vista d’ocell.

Els pobles veïns

També val la pena visitar pobles veïns com Vidrà o Sant Quirze de Besora. Una caminada molt recomanable és baixar al poble de Sant Pere de Torelló resseguint el Camí Vell i un cop allà fer una visita per la Ruta de la Torneria, antiga indústria de la qual va viure el poble en el passat. Si us hi acosteu a Torelló, podreu completar el recorregut visitant el Museu de la Torneria.

Cultura i gastronomia

Dins la comarca hi ha indrets de gran interès monumental com el Monestir de Sant Pere de Casserres o el Monestir romànic de Santa Maria de Lluçà. Més a prop nostre tenim el Castell de Montesquiu, un centre culturalment molt actiu, i un bon punt de partida per fer extraordinàries passejades com la dels misteriosos Bufadors o la de les Baumes del Teixidor. A nivell gastronòmic, podreu gaudir d’infinitat de propostes de gran qualitat a tota la comarca.

Turisme actiu

Si us agrada combinar oci, esport i aventura podeu contemplar el paisatge des de l’aire fent un vol en globus o bé practicant el vol en parapent (hi ha una molt valorada pista de sortida des d’on enlairar-se al costat del pàrquing del Santuari). Pel que fa als itineraris en bicicleta, una molt bona opció pot ser fer el Camí Oliva en BTT (Ruta del Romànic català, GR151).

    Join our weekly Newsletter